Шансів очолити Кабмін більше у Миколи Азарова - представника найбільшої фракції у парламенті. Про це в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" заявив лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко, один з трьох політиків, яких Віктор Янукович не проти бачити у кріслі Прем'єр-міністра. Відповідаючи на питання, хто буде кращим Прем'єром - Арсеній Яценюк чи Микола Азаров (якщо самому С. Тігіпку не вдасться очолити Кабмін), політик зазначив: "Не хотілося б переходити на персоналії. Але я вважаю, що шансів очолити Кабмін все ж більше у Азарова. Він ставленик найбільшої фракції в парламенті. Гадаю, Миколі Яновичу буде легко вибудувати роботу Кабміну, міністерств, обласних структур - відновити вертикаль влади за допомогою Президента Януковича. Але у нього можуть виникнути труднощі з проведенням реформ".
Брати ініціативу в свої руки і домагатися прем'єрського поста С.Тігіпко не збирається: "Мені дуже не хочеться, щоб знову склалася ситуація, коли у відносинах Президента і Прем'єр-міністра виникає напруженість. Напруженість ця завжди закінчується одним - проблемами в реформуванні країни. Тому я абсолютно свідомо всім кажу одне і те саме: розмовляйте з Януковичем, він має сам прийняти рішення".
С.Тігіпко не приховує, що хоче стати Прем'єром, але жодних консультацій В.Янукович з ним не проводив. "Не було зустрічі і після того, як він назвав три прізвища кандидатів на пост Прем'єра. Думаю, такі перемовини почнуться після четверга, після інавгурації", - заявив він.
Нагадаємо, сам М.Азаров не вірить у призначення С.Тігіпка на посаду Прем'єр-міністра. "Давайте не будемо забігати наперед, дочекаємося підсумків коаліційних перемовин і потім відповімо на це питання. Я не думаю, що такий варіант можливий... Тут особливість полягає в тому, що Віктор Янукович йшов на вибори з певними зобов'язаннями. Хто може реалізувати ці зобов'язання? Що це за безпартійна така людина, яка візьметься за реалізацію такої програми", - наголосив він, додавши, що це його особиста думка.
news.liga.net