Понедельник, 06.05.2024
Рубежное .com
Социальный ресурс города
Категории каталога
Новости города Рубежное [6721]
Новости города Рубежное, Луганской области. Вся информация о г. Рубежное на нашем сайте.
Новости Украины [3676]
Новости Области и Региона [2584]
Новости Луганской области. А так же региона, города Северодонецка, Лисичанска, Кременной.
Подписаться
Сделать стартовой страницей
Поиск по сайту
Погода
Курсы валют
Курсы НБУ на сегодня
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Пользователи, посетившие сайт за текущий день:


Всего материалов:
Comments: 64748
Forum: 5874/49785
Photo: 1990
Blog: 41
News: 260
Downloads: 1072
Publisher: 13274
Directory: 77
Ad-board: 1793
Guestbook: 49

Зарег. на сайте
Всего: 39781
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 2
Rubezhnoe.Org.Ua Team:
Проверенных: 4159
Обычных юзеров: 32404
Забаненных юзеров: 1
Из них
Парней: 37396
Девушек: 2382
Главная » Статьи » Основное » Новости Области и Региона

Гроза на Луганщине
-4

ГРОЗА НА ЛУГАНЩИНІ: ШАХТАРІ ПІД ЗЕМЛЕЮ ТА ЗНЕСТРУМЛЕНИЙ СЄВЄРОДОНЕЦЬК
Новий грозовий фронт приніс підконтрольній Луганщині чергові масові знеструмлення. Так, сьогодні, 14 липня в 18:48 через грозу сталося аварійне знеструмлення шахти в населеному пункті Тошківка. Попередньо відомо, що під землею опинилося майже 90 шахтарів. Незважаючи на кризовий стан підприємства, Луганське енергетичне об’єднання мобілізовує всі сили для врятування гірників – в Лисичанському РЕМ вже організовані бригади для відновлення електропостачання на шахту «Тошківська».
Крім того, на даний час відомо про масштабні знеструмлення в Сєвєродонецьку. В 18:46 внаслідок аварійних відключень без електроенергії опинилися загалом 2304 споживачі в так званих «нових» районах міста. Сєвєродонецький РЕМ теж мобілізує своїх працівників та організовує оперативно-виїзні бригади для відновлення електропостачання містянам.
Слід відзначити, що негода все ще вирує Луганщиною, а інформація про аварії продовжує надходити. То ж, цілком ймовірно, що знеструмлень буде більше.
Нагадаємо, що незважаючи на літню погоду, підконтрольну частину Луганщини ледь не щодня лихоманить від аварійних відключень електроенергії. Так, 9 липня на Луганщині сталося масштабне знеструмлення та чергове виділення енергосистеми області в режим «енергоострова» - внаслідок відключення одного із енергоблоків ЛуТЕС. Перед цим, 7 липня, через аварію на магістральній ЛЕП 220 кВ "ЛуТЕС - Лисичанська" без світла залишились близько 63 тисяч споживачів в містах Лисичанськ, Кремінна, Сєвєродонецьк, Рубіжне. Також були знеструмлені шахти Привільнянська та Капустіна, Рубіжанський картонно-тарний комбінат.
А в кінці червня – на початку липня негода теж призвела до масових знеструмлень. Загалом в період з 28 червня по 1 липня в електричних мережах 0,4-110 кВ ТОВ «ЛЕО» було зафіксовано 206 аварійних вимкнень, без світла перебувало близько 35 тисяч абонентів по всій області в 91 населеному пункті.
Зазначимо, що нестабільність енергосистеми Луганщини багато в чому виникла внаслідок відсутності належного технічного обслуговування протягом 1,5 року. Енергетики роблять все можливе для найшвидшого відновлення електропостачання, але проведення відновлювальних робіт ускладнюється півторарічною господарською кризою в Луганському енергетичному об’єднанні, що викликана відсутністю коштів, палива та ремонтних матеріалів для оперативно-виїзних бригад.
А враховуючи неможливість підготовки енергосистеми до осінньо-зимового сезону 2019 року – наступна зима стане вкрай складним випробуванням для всіх мешканців підконтрольної Луганщини.
****
Нагадаємо, що Луганське енергетичне об’єднання з грудня 2016 року намагається здійснювати господарську діяльність в зоні бойових дій в умовах відсутності фінансування. НКРЕКП відбирає всі кошти в підприємства в рахунок погашення боргів перед держпідприємством «Енергоринок». На додачу, з лютого 2017 року рахунки ЛЕО арештовані Державною виконавчою службою – теж через борги перед ДП «Енергоринок». В результаті – на даний момент Луганське енергетичне об’єднання недоотримало більше 900 млн грн згідно тарифу, з яких близько 550 млн грн – це гроші із зарплатного фонду, недоотримані луганськими енергетиками.
Внаслідок цього підприємство фактично паралізоване, немає грошей на паливо та витратні матеріали, немає чим ремонтувати пошкодження. Існують великі труднощі з виплатою навіть найменшої зарплатні, що отримують кваліфіковані спеціалісти за свій триденний робочий тиждень, на який підприємство було змушене перейти з лютого 2017 року. З серпня 2017 року не сплачується ЄСВ, що позбавляє працівників соціального пакету, стажу та лікарняних, субсидій. З 2017 року вже звільнились та поїхали з Луганщини майже 800 фахівців.
Через неможливість забезпечити повноцінне обслуговування енергетичної системи Луганщини протягом півтора років тисячі споживачів на тривалий час залишаються без світла при найменшій негоді. Під загрозою й підготовка енергосистеми до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2018/2019 років.
Зараз дуже гостро стоїть проблема обслуговування підстанцій та електромереж – через відсутність медоглядів, через неможливість організації безпечної експлуатації автотранспортних засобів та спецмеханізмів.
Парадокс в тому, що Держава карає луганських енергетиків за борги підприємства, що виникли якраз завдяки наказам, постановам, вимогам високопосадовців. Ці борги - борги комунальників, державних підприємств, борги споживачів з "ЛНР" - що отримували електрику фактично безоплатно через дії та бездіяльність чиновників з високих київських кабінетів.
Така ситуація може призвести до страшного техногенного та соціально-економічного колапсу на території Луганщини.
Лише об’єднавшись, ми матимемо шанс на виживання.
Луганськ – це Україна!  

Категория: Новости Области и Региона | Добавил: grimax (14.07.2018)
Просмотров: 1334 | Комментарии: 2
Всего комментариев: 2
0
1 Murka   (14.07.2018 23:12) [Материал]

1
2 buba   (15.07.2018 02:40) [Материал]


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Приветствую Вас Гость

Логин:
Пароль:
Облако тегов
Copyright rubezhnoe.com © 2024