Четверг, 25.04.2024
Рубежное .com
Социальный ресурс города
Категории каталога
Новости города Рубежное [6721]
Новости города Рубежное, Луганской области. Вся информация о г. Рубежное на нашем сайте.
Новости Украины [3676]
Новости Области и Региона [2584]
Новости Луганской области. А так же региона, города Северодонецка, Лисичанска, Кременной.
Подписаться
Сделать стартовой страницей
Поиск по сайту
Погода
Курсы валют
Курсы НБУ на сегодня
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Пользователи, посетившие сайт за текущий день:


Всего материалов:
Comments: 64748
Forum: 5874/49785
Photo: 1990
Blog: 41
News: 260
Downloads: 1072
Publisher: 13274
Directory: 77
Ad-board: 1793
Guestbook: 49

Зарег. на сайте
Всего: 39781
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 2
Rubezhnoe.Org.Ua Team:
Проверенных: 4159
Обычных юзеров: 32404
Забаненных юзеров: 1
Из них
Парней: 37396
Девушек: 2382
Главная » Статьи » Основное » Новости города Рубежное

Міцна сім'я – міцна держава. Рубіжне відсвяткувало День сім’ї (фото, відео)
-11
День семьи

Саме під таким гаслом у Рубіжному відбувся традиційний День сім'ї. Цього року – фестиваль  ювілейний – 35-тий, отже і святкували його яскраво, масштабно, розпочавши 17 вересня, а закінчивши 20 вересня.

17 вересня  у міському Палаці культури відбулося свято «Майбутнє країни». Юні рубіжани отримали нагороди за свої творчі досягнення, за патріотичну життєву позицію, за вміння у тяжкі хвилини прийти на допомогу іншим. Організаторами свята виступили Рубіжанський міський Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді спільно з громадською організацією «Моє місто Рубіжне». 18 вересня, за традицією, з почесними громадянами міста зустрівся секретар міської ради Дмитро Мухтаров. Та все ж, головні події святкування відбулися у суботу, 19 вересня.

У суботу свято розпочалося у сквері біля міськвиконкому, тут, на виставці, було багато цікавого – різноманітні вироби народних майстрів, картини, вишиванки… Самобутність та  неповторність, яскравість та досконалість, ось головні риси представлених робіт, але всіх їх об’єднує любов, бо кожен майстер намагається вкласти душу у свій витвір.

Не залишила нікого байдужим виставка дитячої творчості «Живий світ». З цікавістю глядачі розглядали експонати кімнати народознавства  Станції юних натуралістів: українські кукли-мотанки, панно, вироби декоративно-прикладного мистецтва, рушники, знаряддя побуту українського народу, овочі, лікарські рослини. А біля Палацу культури проходили спортивні змагання: сеанс одночасної гри у шахи з гросмейстером, змагання силачів, турнір з настільного хокею.

О 15:00 годині, на сцену, що розташувалася на площі біля Палацу культури, запросили  дітлахів.  «Дитяче караоке» глядачі зустрічали посмішками та аплодисментами. Діти співали пісні з мультфільмів і дитячого кіно.

Рівно о 16.00 гостей свята зустрічали з казкові та мульятяшні герої – Ухтишка, Карлсон, Толстушка  та Фея. Театралізовано-ігрова програма  «Ожившие игрушки» дуже сподобалася не тільки дітям, а й їх батькам. Варто додати, що кожен конкурс проходив з цінними призами. Але головний приз – веселий настрій, позитивні емоції, посмішки та радощі.

Напередодні свята, 18 вересня, у рамках Дня сім'ї,  відбувся  День відкритих дверей Комплексу позашкільної роботи з дітьми і юнацтвом «Ми – велика українська родина». Отже у суботу свою майстерність широкому загалу показали кращі хореографічні і вокальні колективи «Life-балет», солісти зразкового вокального колективу «Камертон», вокально-хореографічного ансамблю «VITамін».

Окрім того, сподобалися глядачами номери художньої самодіяльності, які представили вихованці місцевих навчальних закладів. Шоу «Райдуга талантів»  треба було бачити:  близько 600 дитячих рук створили яскраву і казкову палітру райдуги талантів. 

Окрім названих подій, на фестивалі відбулися такі події: «Туристична естафета», на вуличний фестиваль «Територія молоді», молодіжно-спортивна акція «Пліч-о-пліч».

Яскравою подією свята були «Богатирські забави». Стронгмени – саме так називають богатирів – змагалися у різних конкурсах. Здивували всіх  показові виступи стронгменів. До речі, у змаганнях богатирів перше місце зайняла команда Луганської області, а команда Рубіжного стала другою. Сподіваємося, що солодкі призи поновлять витрачені богатирями калорії.

На наш погляд, як до речі і на думку багатьох рубіжан, дуже важливою і зворушливою подією була рушникова хода – «Рушник єднання». Це відбулося вперше у Рубіжному – фінал Всеукраїнської акції. Глядачам, які стояли обабіч дороги, мали можливість побачити понад 70 рушників з різних областей нашої країни. Рушникова хода пройшла центральної вулицею міста. Люди знімали ходу на мобільні телефони та на фото. А перед її початком багато хто з рубіжан фотографувався на фоні рушників. Дійсно грандіозна акція є спільною ініціативною Рубіжанського Центру туризму і краєзнавства і громади міста Долина Івано-Франківської області.  Гостинна Долина стала до вподоби багатьом школярам і дорослим з Рубіжного, які і з великим задоволенням їдуть туди відпочивати.

Важливо зазначити, що   серед привітань, які звучали у цей день на адресу Рубіжного, були  вітання від міського голови Володимира Гаразда. Мешканців міста привітав секретар міської ради Дмитро Мухтаров. Особисто привітати мешканців Рубіжного приїхав керівник  Луганської обласної військово-цивільної адміністрації  Георгій  Тука.

Візит Г.Туки, його щирість та відкритість було до вподоби багатьом мешканцям Рубіжного. Отже багато хто – від юнаків до дорослих – висказав бажання сфотографуватися з головою Луганської ВЦА.  Георгій  Тука нікому не відмовляв, більш того, щиро бажав рубіжанам – миру та щастя, родинного затишку та тепла у серцях. Це був перший візит Туки до Рубіжного. Схоже, що своїм святкуванням Дня сім’ї містяни ще раз довели Рубіжне – це Україна, а міцна сім'я – міцна держава.

Наша розповідь буде не повною, якщо ми не надамо висловитися рубіжанам. Отже, слово родинам з міста Рубіжне, яких наш кореспондент зустрів на святі.

Катерина Савкина прийшла на День сім'ї з чотиримісячним Єгором та мамою Надією: «Чоловік Євгеній працює не зміг прийти, але це свято ми дуже любимо. Вдячні організаторам, все дуже добре».

Родина Максютенко прийшла у повному складі: чоловік Антон, жінка Ірина, та діти – п’ятирічний Назар та у колясці двомісячна Ярослава. У повному складі і їх друзі – інша родина  Олександр та Олександра Бережні та донька Оля. Спілкуючись з молодими мамами почув таке: «Ми за єдину Україну, ми за мир! Дуже приємно бачити тут таких веселих та добрих людей!».

Аліна Рогальова прийшла сьогодні на площу разом із батьком Олександром та мамою Тетяною:

«Я хочу, щоб Рубіжне процвітало, а талановита молодь залишалася у нашому місті, та знаходила себе саме тут. День сім’ї – це один з найулюбленіших зі свят для рубіжан, де люди можуть виразити себе у творчості. Коли дивишся на таке море талантів, то приходить віра у те, що дуже скоро ми побудуємо країну, де кожна людина буде відчувати себе на своєму місці. Ми усі разом будемо вести наше місто та Україну до процвітання!», - каже Олександр.  «Я також дуже люблю це свято! Приємно бачити усміхнені обличчя, відчувати всю цю атмосферу. Мені, як представниці молодіжного покоління, хотілося  щоб таких подій було побільше тому, що на таких святах Рубіжне стає схожим на чарівне місто», - розповідає Аліна.

Рубіжани Володимир і Альона Ушакови – підприємці, з їх слів самі заробляють на хліб з маслом, привели на свято дітей – Юлю та Сашка. Вони також висловили свою думку стосовно свята: «Свята потрібні, не зважаючи на те, що йде війна. Ми також за мир, але не за будь яку ціну. Тут у нас в Рубіжному мир та спокій, тут Україна. Хто хоче жити інакше – нехай живуть, але то не життя, то животіння».

Більш за все мене вразила зустріч з родиною Баранових – Ніна Федорівна та Миколай Гаврилович пенсіонери, все життя  пропрацювали на «Красителі». Ніна Федорівна спирається на милиці – в організмі не вистачає кальцію, пережила декілька переломів. Проте Миколай Гаврилович завжди поруч. Не зважаючи на те, що вони живуть по-сусідству і все, що відбувається на площі вони чують, вирішили прийти на площу, щоб побачити свято особисто. На моє питання: «Що для вас це свято?». Почув відповідь: «Це і наше свято. Ми – сім’я. 47 років разом».

Антон Синиця, фото автора.

 

 
 
Категория: Новости города Рубежное | Добавил: igla (21.09.2015)
Просмотров: 2161 | Комментарии: 9
Всего комментариев: 9
-5
1 igla   (21.09.2015 21:05) [Материал]

5
2 ureth   (22.09.2015 08:16) [Материал]

1
6 rubezhnoe   (23.09.2015 20:47) [Материал]

-4
3 igla   (22.09.2015 18:13) [Материал]

4
4 ureth   (22.09.2015 18:31) [Материал]

-3
5 igla   (23.09.2015 19:34) [Материал]

0
7 rubezhnoe   (23.09.2015 20:50) [Материал]

-3
8 lugandon   (24.09.2015 13:19) [Материал]

2
9 Krokus   (24.09.2015 14:55) [Материал]


Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Приветствую Вас Гость

Логин:
Пароль:
Облако тегов
Copyright rubezhnoe.com © 2024